Tomasz Prange-Barczyński – Zawód Sommelier

stron: 156
Rok wydania: 2007
Oprawa: miękka
Cena: 49,00 PLN
Promocja!

Sommelier to człowiek odpowiedzialny za dobór wina do potraw i serwis wina w restauracji. Zawód to w Polsce wciąż mało rozpowszechniony. Tymczasem dobry sommelier to często prawdziwy artysta i skarb w rękach restauratora.

Podręcznik ów ma pomóc młodym ludziom w zdobyciu podstaw zawodu i przekonać ich, że praca z winem może być z jednej strony fascynującą przygodą, z drugiej źródłem poważnych zysków.

Tomasz Prange-Barczyński (ur. 1969): dziennikarz, krytyk i konsultant winiarski, jeden z założycieli Magazynu WINO, a od 2005 roku jego redaktor naczelny. Autor audycji radiowych o tematyce winiarskiej w Radio PIN 102FM i reportaży telewizyjnych. Sędzia w konkursach winiarskich Vinitaly, Best of Riesling, Vinagora, Vini da Pesce.